Proč jíst jablka?

Podle TČM mají jablka ochlazující účinek. Snižují horko, zvlhčují sucho, ochlazují horko v plicích a tím chrání plíce před působením cigaretového kouře. Prokazatelně pomáhají s hubnutím. Nabízí se otázka, kolik lidí si dopřeje během dne alespoň jedno jablko? J

Jablka v bio kvalitě

a bez postřiků jsou výborné pro naše zažívání, protože potlačují množení kvasinek a nežádoucích bakterií v trávicím traktu. Díky obsaženému pektinu snižují cholesterol, těžké kovy a zbytkovou radiaci. Prospívají lidem s depresí způsobené nízkou hladinou cukru v krvi a jsou vhodná obzvlášť v letních měsících, kdy potřebujeme ochladit a zároveň zásobit tělo tekutinami.

IMG_9136.jpg

Věděli jste, že obklad na očích z nastrouhaných jablek ulevuje od otoků, podráždění a spálenin ze slunce nebo zánětu spojivek? Obklad je nutné ponechat alespoň 20minut. J

Jablečná šťáva a jablka působí také očistně a prospěšně na játra a žlučník, kde změkčují žlučové kameny. Ty se tvoří z usazené žluči když játra dlouhodobě stagnují, například dlouhodobým stresem, pěstováním emocí jako je hněv a zášť nebo pokud máme příliš mnoho nenaplněných tužeb..

Typické příznaky jsou zažívací potíže, plynatost, opakující se bolest pod pravým podžebřím, hořkost v ústech nebo bolest na hrudi, v zadní části ramen a u krku..

Pokud některé ze symptomů nacházíte i u sebe, doporučuji vyhledat nejbližšího praktika čínské medicíny a probrat s ním možnosti, jak zlepšit životosprávu a zharmonizovat své tělo. Také mi můžete napsat do zprávy a domluvíme se na konzultaci a diagnostiku vašeho zdravotního stavu.

Pro harmonizaci jater a žlučníku je výborná léčebná masáž Tuina, ale také akupunktura, která působí okamžitě a pro dlouhodobý efekt je ideální léčbu podpořit vhodnými bylinkami nebo houbami

 

TIP pro ranní detox:

1pl jablečného octa zalejte 200ml teplé vody, doslaďte trochou medu a vypijte ještě před prvním jídlem. !POZOR! opatrně kdo má citlivý žaludek, aby nedošlo k překyselení. Jablečný ocet je vhodný zejména u obézních jedinců, protože snižuje chuť k jídlu a zvyšuje pocit sytosti po jídle.